Saturday, July 15, 2017

Rattamatk Aegviidust Pärnusse. 1.päev Aegviidu-Noku 18,8km

Vahepeal on siin jälle väikestviisi matkata saanud. Jaanipäeva paiku läbisime Sveniga jupi Oandu-Ikla matkateest jalgratastel ja võin kohe ära öelda, et see oli üks igav ja nõme matk. Aga kirja võib ju ikka panna, hea teinekord meenutada, kuidas mõnikord ei kuku asjad parima ettekujutuse kohaselt välja.

Kuna Oandu-Aegviidu osa matkateest olen mitmeid kordi ja risti-põiki eri liikumisviisidel läbi käinud, siis otsustasime alustada Aegviidust ja liikuda lõuna poole. Konkreetset plaani ei olnudki, mõtlesime, et tee peal vaatame, kas lähme Pärnusse või Iklani välja. Üsna ruttu otsustasime Pärnu kasuks, sest sealt tundus transport tagasi Tallinna kuidagi lihtsam. Pealegi tahtsime veel puhkuse ajal Saaremaale surfama jõuda. Niisiis - matkatee Aegviidust Pärnusse. Umbes 240 km. 4 päeva. 5 rebast (neist üks surnud). 1 karu. 1 väike tundmatu loomake. Palju virisemist.


1.päev Aegviidu-Noku lõkkekoht 18,8km
Jaaniõhtu. Aegviidu poe küljes lehvib Eesti lipp ja poe sees on pooletunnine õllejärjekord. Ostame pätsi leiba ja küüslauku ja asume lõuna suunas teele. Plaan on sõita lihtsalt nii kaugele kui viitsime, aeg on juba hiline. Kilomeetrid lähevad lennates. Läbime ju samu radu, mida ma talvel kelgutasin rütmis 15min/km, 4km/h (kes ei tea millest jutt, siis LINK). 8km peale arvestasin julgelt 2h15min, kui pause ka teha. Nüüd võtab sama maa läbimine 30 min! Möödume Mägede lõkkekohast, kus on ootuspäraselt jaanipäeva puhul laulupidu ja Kalajärvest, kus on samuti parkla autosid täis. Nokule jõudes on laavu juures end sisse seadnud vene rahvusest jaanilised, aga natuke eemale lõkkeplatsile mahume ilusti ära. Grillime bataati ja leiba, taustaks naaberlõkkeplatsilt kostev mootorsae mürin - keegi on jaanikule lausa oma saega tulnud! Läheb vist suuremaks metsa langetamiseks... Õhtul jalutame rabasse vett tooma. Kaunid on ikka need põhjamaa valged ööd!




No comments:

Post a Comment