Saturday, July 11, 2020

Kuidas saada hästi lõhnavad juuksed?

Vaatan, et siin blogis on jälle vaikus ja matkateemadel kirjutamine ei suju viimasel ajal. Otsustasin suunda muuta ja hakata moe-ja ilublogijaks. Esimese postitusega kohe midagi jagada pole, pigem koguks esialgu ideid.

Kas keegi muidu teab, kuidas juustest diislit välja saada? Tankisin tõstukit, selle kütusepaak asub juba niigi nii kõrgel, et ma pean kikivarvukil seisma, aga tookord oli tõstuk pargitud mäekallakule. No ja siis ma pidin kikivarvukil seisma JA hoidma sirgetel kätel pea kohal 20l kanistrit ja eks sealt vist midagi tilkus. Protseduuri ajal ei saanud midagi aru, aga pärast esimest ja teist peapesu oli selge, et omajagu kütust oli mulle otse pähe nirisenud. Nüüd on möödas terve nädal iga päev kaks korda pead pestes ja kõikvõimalikke lõhnavaid asju juustesse lastes (äädikas proovisin ka leotada) ja mul hakkab tekkima mõte, et tuleb vist juuksed jälle maha lõigata. Absoluutselt mitte mingit erinevust pole nädala algusega. Räme diislihais! Ei tahaks praegu lõigata, sest väike plaan oli Eestisse puhkusele tulles rastapatsid lasta teha, samas arvestades, kuidas ma endale diislit ja värvi iga päev pähe kallan, siis on pärs hea, et tegu on lihtsalt juuste mitte rastadega. Sealt ei saaks ju üldse midagi kätte.


3 comments:

  1. Eee... see on nüüd tuba veider soovitus, aga betoonpõrandalt õlilaikude puhastamiseks kasutatakse vahel Coca-Colat.

    Ja teine idee on suupesuvedelik, näiteks Listerine? Seda kasutatakse vist riiete puhastamiseks, mis on tiba lihtsam kui juuste puhastamine :D, sest siis ei pea muretsema, et ta, kurjam, silma läheb. Aga ma ei tea, kui sa diivanile pikali hakkad, selili, pea üle ääre ja keegi su juukseid ämbritäies soojas vees ja Listerine-s mudib?

    Ja tegelt ma mõtlen siin, et kuna ma ei ole kunagi pidanud laike JUUSTEST välja pesema, siis ma võiks hoopis vait olla, sest muidu kraaksun siin ideesid, mis endal otseselt ära proovimata. Hea on "teoretiseerida" siit Uus-Meremaa arvutilaua tagant, kui ise ei pea leidma viise, kuidas juukseid Coca-Colas leotada :D

    ReplyDelete
  2. Küsisin abikaasalt just, kas tal on ideesid. Tema ütles, et:

    1) diisel on, sisuliselt, hästi tugev õli, nii et selle välja pesemiseks on vaja seebipõhist lähenemist. Coca-Cola abikaasa arvates ei toimiks, sest see on nõrk hape ja põrandatele jäetakse teda mitmeks-mitmeks tunniks, ja siis pestakse seebiga üle. Peanahaga seda protseduuri teha ei saa/tohi.
    2) tugevaid seepe, mida mehaanikud kasutavad, peanaha lähedale ei tohi lasta. (Lisaks sellele, et diisel ise on kartsinogeen.) Nii et maksimaalselt võib pead pesta lahja nõudepesuvedelikuga - aga isegi see teeb su peanaha arvatavasti väga kuivaks ja võib-olla kahjustab nahka.

    Abikaasa seisab nüüd köögis kraanikausi kõrval ja kortsutab kulmu. Ütleb, et tal ei ole üldse häid ideesid, mida pakkuda, sest ta teab, kuidas ta enda riiete külject diislit puhastab, aga sina oma peanahaga samasuguseid protseduure teha ei tohi, sest nahk on õrn ja silmad on lähedal.

    Vot... niipalju siis ideedest :(.

    ReplyDelete
  3. hah! :D Ma tänan kogu perega kaasa mõtlemast. Proovisin leotada sidrunimahlas - vist eriti ei aidanud. Siis pesin kolm-neli ringi nõudepesuvahendiga ja see tundus küll veidi aitavat! Lõhn läks vähemaks, aga päris ära ei kadunud. Nüüd on pea kolm nädalat möödas ja lõhn on ikka tunda, aga väga õrnalt nii et tundub et juuksed jäävad alles :)
    Kusjuures ei peanaha ega juustega ei juhtunud selle suure pesemisega midagi nii et kui keegi kunagi veel diislit peaks pähe kallama, siis ma soovitan kohe esimesest korrast hakata nõudepesuvahendiga pesema.

    ReplyDelete