Sunday, June 4, 2017

Workout week 29.05.-04.06, Rimi juunijooks 5km

Esmaspäev: magasin õhtu otsa, sest eelmisel öösel oli siinmail jõhker äikesetorm, mis isegi minu üles ajas.

Teisipäev: Pikk jooks 10km, 1:08´04, 6´48/km, hr 143 (max 163). Püüan jälgida, et iga trenn oleks mu jaoks natuke arendav, aga mitte nii, et järgmine päev koomas oleks. See oli just paras.

Kolmapäev: Puhkasin. Kuna suure puhkamise ajal kipub tekkima mõte, et tahaks lakkamatult midagi närida, siis põgenesin rattaga sõitma. Sõitsin tunnikese Alepa rendirattaga linna mööda ringi.

Neljapäev: Millegipärast olen pärast pikemaid aeglaseid jookse alati kuidagi ebameeldivalt turses ja kange. Tahtsin vere käima saada ja tegin 8x30 sek spurte üle kõnnipausi alguskohta tagasi.
kokku 5,58km, 39´33 min, avg 7´07/km, max 2´47/km, hr 134 (max 168).

Reede: Tallinnas minipuhkusel. Sõitsin rattaga ja tegin õhtul tunnise tuhara-ja süvalihaste trenni Hiltonis. Põhimõtteliselt puhkepäev.

Laupäev: Kuna kaks nädalat on eelmisest testjooksust möödas, siis oli vaja uus joosta. Juhtumisi toimus Kadriorus Rimi juunijooks(5km) ja otsutasin, et miks mitte osaleda ja joosta oma 3,2km selle raja sees.
Alustasin pm kõige viimasena, sest jõudsin registreerima napilt 15min enne jooksu algust. Niisiis esimsed 200m jalutasin-sörkisin rahvamassis, 800m peal panin kellal uue ringi käima ja hakkasin oma 3,2km liduma. Oli vastik nagu ikka. Jalad rasked, hingata ei jõua, külmavärinad. Aga aeg tuli 15´33, mis on 1min17sek kiirem kui eelmisel korral! Lõpus viimase kilomeetri lasin jälle rahulikumalt. 5km aeg: 24´42,8
Keskmine kiirus: 4´58/km
HR: avg 171, max 186 (selle üle on mul hea meel, et pulssi sai natuke tõstetud)

Kui nii võtta, siis väga rahuliku alguse ja lõpu juures on isegi päris hea 5km aeg. Kiireim km oli lausa 4´31! Mäletan oma ainukest aja peale joostud 1km aega kooliajast, mis oli 4´28. Sellele ajale võiks ikka lähitulevikus ära teha.

Juhhei! Küll on ikka hea olla halvas vormis! Ajad paranevad mitte kuude või nädalate, vaid lausa päevadega :D


Lisaks käisime õhtul surfamas. Minu jaoks oli see selle hooaja esimene sõit. Oli üle ootuste mõnus! Tavaliselt on ikka pärast pikka pausi natuke ebakindel tunne, aga seekord oli tunnetus super, sõitsin vist kaks tundi ringi irve näos, sest nii tore oli! :D


Pühapäev: Puhkepäev. Lihased olid meeletult kanged eelmisest aktiivsest päevast. Rändasin Soome tagasi ja püüdsin selle käigus palju jala käia, näiteks käisin läbi metsa 10km Prismas toidu järel.

No comments:

Post a Comment