Thursday, April 30, 2020

17 tipu väljakutse

Seoses sellega, et Spitsbergeni maraton jääb ära, koroonapiirangud kestavad ja vaba aega on laialt käes, otsustasin endale esitada väljakutse: läbida maikuu jooksul kõik 17 olulisemat Longyearbyeni ümbruse mäetippu. 
Tegu on siinse spordiklubi igaastase üritusega (link), mille käigus tuleb ühe aastanumbri sees külastada kindlaksmääratud mäetippe, kirjutada oma nimi tipus olevas postkastis leiduvasse kaustikusse ning aasta lõpus jagatakse selle eest auhindu. Mind auhinnad hetkel ei motiveeri ja terve aasta peale ma neid tippe ka venitada ei tahaks. Palju väljakutsuvam on ju kõik peaaegu et ühe jutiga ära teha :)

Alloleval kaardil on vajalikud tipud numbritega tähistatud

  1. Platåberget
  2. Sukkertoppen
  3. Sverdruphammeren
  4. Lindholmhøgda
  5. Blomsterdalshøgda
  6. Morena ved Longyearbreen 
  7. Sarkofagen
  8. Trollsteinen
  9. Lars Hiertafjellet
  10. Nordenskiöldfjellet
  11. Endalen
  12. Bjørndalen 
  13. Fuglefjellet
  14. Tenoren
  15. Sneheim 
  16. Varden i Bolterdalen
  17. Janssonhaugen
Mõõtkava on umbes selline, et punktide 1 ja 5 vaheline kaugus on 1,5km. Kõige kõrgem mägi on nr 10. Nordenskiöldfjellet, 1050m.

Kuna praegu on veel maa külmunud ja jõed jääs siis tuleb seda ära kasutada ja võtta esimesena nr 13, 14, 15 ja 17, sest vastasel juhul on mul kas paati vaja või tuleks oodata augustini kuni jõed on väiksemaks kuivanud. Osades tippudes olen muidugi (korduvalt) käinud ka, aga nüüd lähen siis lihtsalt uuesti.

Kindlasti kirjutan iga tipu kohta kenasti blogisse logi ka. Esimene mägi (või õigemini mahajäetud maja mäe otsas - nr 15.) on plaanis juba homme, aga eks näis, kuidas ja kas ilm seda võimaldab.

No comments:

Post a Comment