Monday, May 11, 2020

Sarkofagen ja Trollsteinen 5/17

10km
4h
-5 (Tundus palju külmem! Või siis oligi üleval palju külmem...)
Parkisin auto Nybyenisse, liikusin esmalt Sarkofagenile, siis Trollsteinenile.
Sarkofagen(513m) on üks populaarsemaid linnalähedasi matku, kuhu ma polnud millegipärast kunagi sattunud. Väga mõnus ja lihtne minek, Larsbreeni liustik on mu lemmikkoht jalutamiseks, sest ta pole nii järsk kui kõik muud kohad siin linna ümbruses. Täpselt selline paras tõus, mida kannatab pidevalt  kõndides läbida, mitte ei pea vahepeal hinge vaakudes seisma jääma.

Vaated Sarkofagenil:


 Vaade Sarkofagenilt Trollsteineni ja Lars Hiertafjelleti poole.
 Nüüd oli kaks varianti, kas minna LarsHiertafjelletile ja liikuda mööda mäeharja Trollsteinenile või teha ring teistpidi. Kolmas variant oli valida üks neist ja pärast kodu poole minna. Kuna oli oodatust palju külmem ja aeg ka hiline, otsustasin juba käidud Trollsteineni kasuks. Millegipärast lähen ma isegi minimaalse riietusega viimasel ajal jube higiseks ja pärast külmetan. Talvel seda muret huvitaval kombel polnud. Ei oska nagu üldse enam riidesse panna, sest isegi üks kiht sooja pesu pealiskihi all ajab higiseks ja nii kui pool minutit seisan, hakkab külm. Peab vist veeel aeglasemalt kõndima.
 Tuulepealsel mäenõlval on tuul lume jälgede ümbert minema puhunud. Keegi on koeraga siin jalutanud.
 Poolel teel Trollsteinenile

 Trollsteinen(849m) on siiani mu lemmiktipp oma hiiglaslike kiviplokkidega, mis alati tuulevarju pakuvad. Lausa soe tundub seal tipus. Jõin tassi kohvi ja leidsin selle juurde taskust koeramatkade-aegse müslibatooni. Spotify pleilistist tuli parasti hea lugu ja ilm oli imeline! Mida veel tahta! Nii tore tipp oli, et unustasin pilte teha. Hea meelega oleks mööda harja Lars Hiertafjelleti suunas jätkanud, aga kell oli juba üheksa läbi ja allaminek võtab ka oma aja... Mõni teine kord
Tipu kiviplokid, mille vahel peidab end postkast.

No comments:

Post a Comment