Tuesday, January 30, 2018

Kui emaste innaaeg läheneb...*

Kui keegi on vahepeal hakanud mõtlema et mul on siin jõle vägev elu ja plaanib ka selle töö peale  tulla, siis mul on mõned head nõuanded, kuidas juba kodus harjutama hakata. Treenimist vajavad eelkõige vaimsed oskused, kuid õnneks on siinseid olukordi edukalt võimalik kodustes tingimustes simuleerida.

Juhtkoertele käskluste andmist saab proovida järgmise harjutusega: seisa köögilaua ääres, vali meelepärased kaks lauajalga ja hakka neile «dzii» (paremale) ja «haa» (vasakule) karjuma. Sealjuures oota pidevalt, et lauajalad end soovitud suunas liigutaksid. Et olukord oleks realistlikum võid lauajalgadele nimed panna, näiteks Lülle ja Missy on sobivad. Jätka harjutust vähemalt kaks tundi või kauem, oleneb kui pikki matku soovid juhtima hakata. Ilmselt juhtub, et sa lähed harjutuse käigus närvi. See on normaalne.

Järgmine harjutus: mine suahiilikeelsesse lastesõime, kolmeaastaste autistide rühma. Püüa saada 25 last viiestesse gruppidesse pooleks tunniks seisma andes neile eestikeelseid käsklusi. Parima tulemuse (loe viharavi) saavutamiseks käi lasteaias terve hooaja vältel kaks korda päevas. Võib juhtuda, et lähed harjutuse käigus paar korda närvi. See on normaalne.

Viimaks proovi mediteerimist. Lõdvestu, viska kõik mõtted peast välja ja püüa kuulata vaikust. Kui hakkad mõne aja pärast oma peas kuulma koerte haukumist, oled õigel teel. Oled jõudnud oma meeltesügavusse, mitte midagi muud su peas ei ole. Koerad. Just selliseks muutud sa juba paari kuu pärast.

*postitus on sündinud koostöös hormonaalsete emastega. Enamasti on meil siiski normaalsed koerad.




No comments:

Post a Comment