Monday, February 20, 2017

18. päev Võlingi - Siimusti 30km

18. jaanuar

Õhk 0 kuni +2, pilves
Tuul 5m/s

Jaan Järva-Jaanist hoiatas, et Hundisaarele ei tasu jääda, pidavat lage ja kole koht olema. Siimustini on aga 30 km, seda on palju, eriti kui tee satub kuskil halb olema. Ja tee on halb kohe algusest peale ning läheb järjest hullemaks. Väiksed kivid on kõikjal väljas, kelk jääb igal sammul kinni. Kui kelk ei libise normaalselt, vaid takerdub suvalistel hetkedel, tekitab see eriti väsitava jõnksutamise,mis paneb päeva lõpuks mitte ainult lihased, vaid terve reieluu valutama. Temperatuur on +2, niiske tume udu on põldude kohal, lagedatel aladel puhub jäine märg  tuul kontideni.

Kell 12:30 olen Hundissaarel ehk poolel teel. Näen kraavis selle matka esimesi hundijälgi. Kelk libiseb natuke paremini, aga Hundisaare metsasihid on lõputud. Jõuan ära mõelda kõik mõtted, vaadata youtube´i videoid, saata sõnumeid, laulda meeleheites kaitseväe jooksulaule. Teed ei saa ikka otsa.

Enne laagrikohta on mõnisada meetrit maanteeserva, kus autod kihutavad nagu homset päeva ei oleks. Lausa hirmus seal teel koperdada, eriti kelguga, mis soolas kohe mitte üldse ei libise. Põlv hakkab äkki väga valutama, mis teeb väga murelikuks. Lõkkekohas on taaskord hiiglaslikud puupakud. Mul pole otseselt vaja midagi kuivatada, sest homne öö on hostelis, aga teen puhtalt motivatsiooni tõstmise mõttes neist pakkudest suure lõkke. Ei ole kahjuks võimalik puid säästa, kui neid ei saa peenestada.


No comments:

Post a Comment