Monday, February 20, 2017

26. päev Ahja - Kiidjärve looduskeskus 13km

26.jaanuar
Õhk +2, pilves
Tuul 2m/s

Lõpuks ometi ootab ees lühem päev ja saun! Hea õnne korral ka Sven.

Soojenduseks metsasihid. Mööduv auto ehmatab kolm kitse mulle otse sülle. Vahime mitu minutit tõtt, uudishimulikud loomad ei kavatsegi ära minna, sirutavad mu suunas kõrvu ja ninasid.

Ahjal on Konsumi kõrval pubi, mis kirjade järgi on 0930-st avatud. Kell on 10, toolid on laudadel tagurpidi, kaks kokariietes keskealist naisterahvast piiluvad mind köögiukselt üllatunult, aga kinnitavad, et võib ikka sisse tulla. Sätin end sohvale, panen telefoni laadima, naudin wc-s hammaste pesu ilma, et käed otsast külmuksid ja veedan muudmoodi aega, osalt selleks, et anda personalile võimalus tööle jõuda. Minul ju kiiret pole. Kell 11 olen lugenud peatüki „Väikesest Illimarist“ ja toolid on ikka laudadel. Võib-olla neil ongi seal iseteenindus, kes istuda tahab, saab ise tooli kätte.

Teel Kiidjärvele põikan läbi Valgesoo lõkkekohast, kus on jälle see kood, mida ma saata ei saa. Lõkkekoht on nagu miniatuurne külake. Suurte kuuskede all pisike laavu, isegi sipelgapesad on sealkandis 30cm-sed. Suhtlen veelkord Taaviga RMK-st, sõnumimüsteeriumile pole selgitust leitud ja soovitatakse Tele2 teenindusest nõu küsida. Tele2 on samuti hämmingus. Tundub, et minu iPhone on ainus, millega ei ole võimalik numbril 59 12 06 06 sõnumeid saata. Kuidas selline asi üldse võimalik on?


Kiidjärve teabepunktis on sõbralik neiu, kes annab matkapassi templi ja teed. Tutvun looduskeskusega, kuni saabub Sven ja suundume vanaisa juurde sauna. 500km täitumist tähistan piduliku pesemisega. Korra nädalas ju võiks.

No comments:

Post a Comment