Monday, February 20, 2017

35. päev Haanja - Rõuge 14km

4. veebruar

Hommikul käin kohvikus kohvi joomas. Plaan oli ära oodata munamäe torni avamine, aga hommik on nii udune, et pole mõtet torni ronida naaberpuu latva vaatama. Hommikune kruusatee erineb kõigist eelmistest ainult härmas puude tõttu.

Kusagil Haanja suusaradadel seisab lumesaan, mille ümber termosed tee ja toiduga ning kümmekond suusatajat lõunapausil. „Tere“ vastu kutsutakse pikema jututa ligi ja pakutakse teed ja sooje pitsasaiu. Küsitlemist ja imestamist on omajagu, enne minekut poseeritakse ränduriga grupipildil. Päris tore juhus, 10min hiljem oleks lumel lõunapausilistest ainult jäljed olnud.

Harimäel ronin torni, Haanja on imeilus. Lõpuks saab ka päris talve, lund ja härmatist nautida. Kusagilt tormab kohale kass ja asub end kiirustades mu säärte vastu nühkima. Karv lõhnab tal suitsu järele nagu minulgi. Kui edasi lähen, tormab järgi ja kükitab tõsise näoga ühe mu jälje sisse. Ilmselt rõõmustab praegu, et ei pidanud lume sisse augu kaevamisega käppi külmetama. Lõpuks jääb siiski taluõuele maha.

Minul jätkub libe tee, udu,  härmatis ja tuulevaikus. Hakkan jälle ära väsima. Kas nüüd siis nii nõrk olengi, et 10km on jaksu ümbrust nautida ja edasi tundub maastik must-valge filmi ja tee jooksulindina? Vahepeal äratab ulgumine – malamuudikasvandus mitte hundid. Seekord ei saa keegi välja ega ürita rünnata.

Rõuge! Koht, kuhu Sveni ema vastu tuleb ja Võrru pessu ja ööbima viib! Juhei! Ronin linnupesa-torni. Käin poes. Tarbin süsivesikuid.

Soe vesi on i-me-li-ne!
Eesti kõrgeim mägi






Laadimisvõimalus?






Rõuge poe ees uut toodet proovimas

No comments:

Post a Comment