Tuesday, February 21, 2017

3.päev Keibu ll - Vihterpalu 16km

28. detsember
Õhk 0-3
Tuul 8-11m/s

Tundub nagu hakkaks uue eluga ära harjuma. Hommikul kl 8:30 start. Päike tõuseb 9:17 nii et ikkagi üsna hämaras. Koidikul näen suurt kihvadega metsseakulti, kõrvad ulatuvad mulle rinnuni, et siis päris korralik elukas. Vahib mind tükk aega u 60m kauguselt ja kui hakkan aru saama, misasi seal tee peal on, paneb müdina ja röhkimise saatel metsa. Karja ei paista kusagilt. Pärast googeldades saan teada, et jaanuaris on isastel jooksuaeg ja siis nad jooksevad üksi nii et kuna on peaaegu jaanuar, siis karja ei peagi olema.

Tee keerab varsti randa ja rannas on leevikesed suure parvega. Millal viimati Tallinnas leevikesi näha sai?
Enamus tänast rada ongi rannikul, tuul on sobivalt 10m/s. Soe just ei ole ja pikki pause teha ei taha. Rannikule on tekkinud moodsad külad, mis näevad välja nagu polekski Eesti. Kohtan esimest inimest kolme päeva jooksul, naine jalutab samojeediga, alguses tuleb vastu, varsti kõnnib selja tagant jälle mööda. Tekitab tunde, et ma olen aeglane. 

Lõkkeplatsil olen jälle liiga vara, e 13:15. Rütm on tekkimas, liigun enamasti täpselt 4km/h. Oli huvitav päev. Plats asub suure tee ääres, kortermaja vastas. Esimese hooga tundub nii halb koht, et kaalun edasi minemist ja kuskil metsikult ööbimist, kuna aga edasise metsa kohta pole midagi teada, jään paigale. Igaks juhuks panen telgi võsa taha põlluserva. 

Öösel kella 2 paiku ärkan. Keegi astus just läheduses oksa peale! Vaikus, ainult pulss peksab kurgus! Keegi seisab telgi kõrval ja nuhutab läbi niiske nina õhku! Selline kerge uudishimulik nohin! Eemaldutakse uuesti oksa peale astudes! Läheb mõni aeg, et magama jääda, mõistusega võttes  saan ju aru, et see oli rebane, aga meeled on igaks juhuks siiski erksad.








No comments:

Post a Comment