Monday, February 20, 2017

30. päev Rebasemäe - Värska 20km

30.jaanuar

Vana hea jäätee jätkub Oravani. Laulame temaatilist laulu ja kulutame kilomeetreid. Ega seal muud peale kardiotrenni teha pole. Asfalt ja kardio. Kruusatee pakkumine tuleb, aga jätame selle vastu võtmata, kartuses, et see on jälle jääs, asfalt aga on vähemalt servast enam-vähem jäävaba. Mõni auto sõidab kasvõi seljakoti küljest lebomati maha, et jumala eest mitte trajektoori muuta.

Tee ääres on kiik. Kiigume. Matkatee keerab asfaldilt metsa vahele, vahepeal on põld, kus päevade viisi vaikinud tuul äkki teravalt paremasse kõrva puhub ja jälle ära kaob. On samasugune ilma päikeseta ja tuuleta päev nagu kõik päevad viimasel ajal, ainult et ilma uduta. Mets on ilus, liivase põrandaga. 26.-ndal aastal rajati siia laskeväli, kus Eesti Kaitsevägi õppusi korraldas. Värska järve kaldal oli Põhjalaager ja allpool piiri lähedal Lõunalaager. Kogu vahepealse ala on sõdurid sapöörilabidaga ümber tõstnud. Kaevikud, lasketiir, punkrid. Militaarajaloo huvilisele unelmate paik. Varustatud infotahvlitega ja reaalsete lugudega toonastest aegadest.

Jõuame lõkkekohta ja peidame asjad ära, et poest süüa tuua. Sven leiab produktiivseid toimetulekumehhanisme põlvevalu tarvis ja ronib puu otsa karjuma. Aitab küll mõneks ajaks. 



Hirvemäe mingi turismirajatise kohvikus saame 0,80euri eest ahjukartuleid. Alati on tore tellida pearoana midagi, mis peaks idee poolest lisand olema, teenindajad on nii hämmingus, et vormistavad sulle ikkagi viisaka prae ja erinevalt menüüs olevast on see vegan! Samal ajal jääb ära sõna „vegan“ mainimine müüjale, kes hetk tagasi ei saanud eesti keeles aru sõnast „kohv“. Vähem segadust ja nii loomad kui ka meie oleme rahul.

Enne pimedat laagrisse tagasi, Sven sõdib haavapuudega, mis ei taha tuld võtta, mina naudin viimast õhtut, kus keegi teine toimetab. Sven peab üldse kogu aeg ise tuld tegema, olevat niiviisi rohkem mees. Eks ma tegelen siis koduste asjadega nagu telgi ülespanek ja pannkoogid. Öö on nii soe kui külm, kuidas kellelegi.



No comments:

Post a Comment