Tuesday, February 21, 2017

11. päev Kose-Uuemõisa - Alavere 17km

11.jaanuar
Õhk -3
Tuul 10m/s, puhangud 16

Kodus avastasin et kelk oli põhjast jumala katki! Viie kilomeetriga?! Tegu oli muidugi mingi odava saastaga ka. Ostsin uue ja suurema ning seekord ei pingutanud üle vedamissüsteemi leiutamisega. Kelgu küljes on üks nöör, mille otsas sõlm ning sõlme aasast jookseb läbi teine pikem nöör, mille otsad lähevad karabiinidega puusavöö külge. Koormakate varustuse ümber, kummidega kinni. Lihtne ja Järve metsas tehtud testsõidu alusel ka väga hästi toimiv lahendus. Ootan juba kannatamatult, et piisavalt terveks saaks.

Lõpuks siis sain! Bussiga Kose-Uuemõisa. Mööda kruusateid ja metsasihte üsna tee ääres asuvasse Alavere lõkkekohta. On imeline tormine täiskuuöö. Teen lõkke üles ja sulatan tee jaoks lund samal ajal ajakirju lugedes. Telgile on raske platsil mingit kohta leida, kuhu sädemed lõkkest ei ulatuks, sest tuul keerutab neid kõikjale. Kuu on nii ere, et öösel tormi peale ärgates kontrollin korduvalt, ega pealamp pole kuskil põlema jäänud.

2 comments:

  1. hei Kaisa,
    Uurin mis kelguga tegu? Pildilt tundub selline vanakooli salvokas. Otsin säärast.
    Triin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei! Tegu on Stiga Pacer Duo kelguga, nägin just eile Kristiine Rademaris ja nime googeldades leiab mitmeid müügikohti :)

      Delete