Monday, February 20, 2017

41.päev Linnajärve - Ähijärve 15km

11. veebruar
õhk -5, udu
Tuul 0m/s

Hommikul teen lõkkel kohvi ja immutan riideid viimast korda lõkkesuitsuga. Mets on vaikne, jänese jälgedega. Ähijärve ääres näitab silt 2km lõpuni. Ebareaalne! Kaks kilomeetrit? Nii mõnigi kord võttis selle maa läbimine terve tunni. Kui palju olen ma niimoodi silti vaadanud ja mõelnud: 2km jääd; 2km raudteetammi; 2km metsarada; 2km põllul lumes sumpamist; 2km kelguga mööda kruusa... Ja nüüd korraga viimased 2km.

Ongi järv, kaldal infotahvlitega matkarada. See on tore, kui rajad kattuvad, silte lugeda on enamasti huvitav ja hariv. Sveni vanemad on vastu tulnud. On sellisele olukorrale sobivalt natuke tühi tunne. Nagu koliks kodust välja.

Lähme Tahevale peidetud kelku ja varustust ära tooma. Autoga sõitmine tundub harjumatult kiire liikumisviis, peaaegu hirmus hakkab.

Tallinnas on mees lilledega vastas. Nagu päris.

:)


Ulukite soolakivi post
Õitsev sammal?
Kivi metsaonni hoovis


Rada järve ääres

Ähijärv



5 comments:

  1. Vahva lugemine ja ilusad pildid! Kui kadedaks see mind teeb, et ma ise ei ole suutnud kõiki matkasid selliselt oma blogisse jäädvustada :)
    Mis puutub "õitsvasse samblasse", siis ma pole küll brüoloog, aga kahtlustan, et see on miski porosamblik ja see punane ei ole mitte tema õis aga sambliku viljakeha (kus asuvad eosed).

    Loodan tulevikus kindlasti kõik matkatee postitused läbi lugeda ja ise midagi sarnast ette võtta. Aitäh inspireerimast!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Küsimus ka (võib olla oled sellest juba blogis rääkinud, aga ma pole jõudnud kõike veel lugeda) - kas sa tegid päevasündmustest igal õhtul kohe uue blogisissekande ja laadisid pildid kuskile ülesse või kasutasid sa matkapäevikut ja tegelesid kõigega alles pärast kodus? Ka kas sa kasutasid pildistamiseks kaamerat või telefoni?

      Delete
    2. Hei! :) Nii tore kuulda, et meeldis! Metsas kirjutasin iga päeva lõpus märkmikku ja pärast kodus siis blogisse ümber. Tahtsin et blogis jääksid päevad lugeja jaoks õigesse järjekorda ja seda oli kõige lihtsam saavutada nii et hakkasin matka viimasest päevast esimese poole kirjutama :D (Nagu aru saada, pole ma just IT-geenius)
      Pildistamiseks oli iPhone5.

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete