Monday, February 20, 2017

21. päev Kaarepere - Elistvere 18km

21.jaanuar
Õhk -3, päike
Tuul 2m/s

Tallinn-Kaarepere. Rong.

Jah, jätan nahhaalselt kõndimata seitsmekilomeetrise lõigu mööda suurt maanteed, sest teeservad on lume ja jää tõttu veel kitsamad kui muidu, nähtavus on halb ja ma sõna otseses mõttes kardan jääl kihutavate autode vahel matkata. Eriti ilus ka ei ole. Kassinurmel on juba mõned korrad käidud ka, seega suundun Kaareperelt otse Elistvere poole, et enne 15:00-i loomaparki ja RMK looduskeskust külastada.

Alguses tundub, et ma lausa venin. Olles harjunud, kui kiiresti kelguga liikudes kaardil asjad kätte jõuavad, on seljakotiga tempo ikka märgatavalt aeglasem. Elistveres saan laadida ja templi matkatee passi (ikka segadus) ning kella kolmest teen lõkkeplatsil oleva majakese nurka väikse varjualuse pinkidest ja välistelgist. Välja näeb nagu harilik laste onn.

Õhtu on natuke hirmus (jälle). Platsi servas peatub auto, laseb tuled maha, tunni aja jooksul välja keegi ei tule. Pole just kõige meeldivam tunne pimedas laagriplatsil toimetada, kui keegi istub vaikselt autos ja pole õrna aimugi, mis kavatsustega. Lõpuks väljub kamp noori, jalutab vaikides teise platsi serva (Elistvere lõkkeplats on u 150m pikk) ja jääb sinna veel paariks tunniks. Vaikuses, lampideta, alkoholipudeliteta, õhukestes riietes. Mida nad seal tegid, ei tea, igatahes lõpuks läksid minema. Tundub et pole just kerge olla teismeline väikelinnas.













No comments:

Post a Comment