Monday, February 20, 2017

36. päev Rõuge - Luhasoo 20km

5. veebruar
Õhk -8, pilves, lumi
Tuul 5m/s

Võru korteris selgub hommikul, et telefon ei lae. Õnneks olen ära lõhkunud siiski laadija, mitte telefoni. Viimasel ajal tuleb neid iPhone´i juhtmeid juba kord kuus osta! Kagukeskuses leidub vajalik jupp ja tee viib tagasi Rõugesse. Seekord koos kelguga, sest lund on jälle piisavalt.

Ööbikuoru teeots on nii lumme mattunud ja libe, et põrutame kaks korda mööda enne kui ära keerata õnnestub. Pakin roosa maja hoovis kelgu ja olen jälle matkateel. Kohe on aru saada, et alumiiniumjalased ei taha ikkagi nii hästi libiseda kui plastik. Ülesmäge ja väikeste konarustega teel võiks lausa arvata, et metall sai kelgu alla risti pandud. Sellegipoolest on kelguga alati ägedam matkata, pealegi lumel libiseb ta normaalselt.

Sajab õrna lund, rada on siinkandis jälle normaalselt tähistatud. Hilisest stardist hoolimata jõuan ilusti kella 15-ks onni juurde. Onn on soe! Nagu nõiamajake, üliarmas koht keset raba väikesel rabasaarel. Natuke arvestasin ka, et see võib populaarne koht olla ja vältisin siia nädalavahetusel sattumist. Külalisteraamatu sissekande järgi on neli lätlast äsja lahkunud. Puud hoolitsevalt koos kuiva paberiga kaminasse laotud, tuba küünlaid täis. Raamatu andmetel on lätlastel kulunud 5h et tõsta maja temperatuuri -2 kraadilt +2-ni. Lähen kelguga puude järele ja lisan päeva kilometraažile viieka.
Niipea ma igatahes ära minna ei kavatse. Tegemist on selle matka viimase rabaga ja selle puhul jään siia lausa kaheks päevaks külma ja päikest nautima.








No comments:

Post a Comment