Tuesday, February 21, 2017

5.päev Padise - Ohtu 20km

30.detsember
õhk +5-7
Tuul 2-5m/s

Start 8:30 Padise suusaradadele. Miks ometi on see rada nii kohutavalt halvasti tähistatud?! Puid oleks nagu laialt käes. Kas RMK maksab renti iga puu pealt, kuhu kriips tõmmatakse? Enne Rummu karjääri tegin puuduliku tähistuse tõttu paarikilomeetrise ringi ja igaks juhuks GPS-i sisselülitamisi tuli kogu päev ette.

Rummu karjääri ääres on tee sõna otseses mõttes kinni müüritud ja kallast mööda käia kuigi palju ei saa. Jääb üle rattarada. Vasalemma külas saab poest energiajooki ja vett. Edasi pikalt kruusa ja asfalti, mis ei ole väga igav. Tempo on rahulik, eilne pikk päev on jalgades, aga homne motiveerib korralikult. Niimoodi vaikselt iga 2-3km järel puhates jõuan Ohtusse, kus on kena eraldatud laagrikoht kuusenoorendiku servas.

Toimetan oma lõkke ja telgi kallal kui korraga tormab eiteakust platsile hundi näoga koer, teeb tiiru ja plagab minema. Kahetsen, et polnud piisavalt kiire head fake hundipilti tegema. Keegi on kuuse otsa õunu ja porgandeid riputanud, kohe näha, et siin on olnud jõul. Hea rahulik on olla, on tekkimas õhtused rutiinsed tegevused, enam ei tunne vajadust pidevalt tegevust otsida, vaid võib lihtsalt olla ja peas on hea rahu ja vaikus, mida linnas kunagi ei saavuta. Kõndides arutlen järjest vähem oma tegevuse mõttekuse üle (jah, ma tegin seda siiani) ja lihtsalt kõnnin seda juppi, mis selleks päevaks planeeritud.

Õhtune rutiin

No comments:

Post a Comment