Monday, February 20, 2017

40.päev Tellingumäe - Linnajärve 24km

10. veebruar
Õhk -8, udu
Tuul 2m/s

Hommik on väga külm! Kui eile oli kõige raskem päev, siis täna on kõige külmem hommik. Jõelt on tõusnud udu, mis täidab kogu olemise. Puud on härmas, õhk valge, tihke ja jäine ning sealt end läbi surudes kleepub märg külm keha külge.Varustuse pakkimisega läheb terve igavik, sest kõik asjad on jääkülmad ja käed jäätuvad isegi kinnastega kohe ära. Rullin pool matti kokku ja soojendan käsi, rullin teise poole – teen kükke.

Kerge kotiga on minek kiire ja vahelduseks tekib päris sportlik tunne. Möödun suurtest aladest, kus tuul on lageraie korraldanud. Hommikul nagu oleks söönud pool pätsi leiba jäätunud maksavorstiga ja potitäie kartuliputru võiga, aga Taheva poeni jõuan jälle näljast nõrkenuna. Uskumatu, kuidas saab kogu aeg selline nälg olla. Seda toidukogust, mis võimaldaks kasvõi enam-vähem mugavalt elada, ei jõuaks vist mitte millegagi kaasas vedada. 

Taheva poe leti taga on tugeva vene aktsendiga mees. Eile kohatud külamees hoiatas, et ta võib aegunud toitu müüa. Mees ütlebki kohe ära, et sai on vana, mina vastu, et mulle meeldibki kõva sai rohkem. Läheb kaubaks. Ja jutuks:
"Te olete turist?"
"Ma kõnnin seda matkarada, üks päev veel jäänud."
"No vot! Normaalne! Mina käin ka metsas ja kalal, aga minu naine - see läheb sügisel korterisse ega tule enne välja kui ilmad soojaks lähevad!"
..

Viimane jupp  matkateed laagripaika on kaardile kontoris märgitud – kaardil otseteena tunduv metsasiht on looduses peaaegu kinni kasvanud ja viib üle tuulemurru. Kiiret aga kuhugi pole ja tuju on hea, ronin rõõmuga üle puude.

Täiskuu särab selges taevas täpselt samamoodi nagu 11. jaanuaril kuu aega ja 700km tagasi. Natuke uskumatu, et see on viimane õhtu, metsast välja küll veel ei tahaks.


Tuulemurd
Tuulemurd





No comments:

Post a Comment